1. Voorbereiding 1

Voorbereiding muren schilderen

Je hebt besloten dat er iets moet veranderen aan je muren. Ze zijn geel geworden van de nicotine of je wilt eens een nieuw kleurtje. Voordat je begint is het handig om jezelf eerst een paar vragen te stellen. Tip: maak een schets van je kamer en noteer daarop alles wat je wilt doen  aan de hand van de volgende vragen:

1 Bedenk welk muren (verschillende achtergronden) je wilt schilderen en waarom?

2 Zitten daar beschadigingen op die eerst hersteld kunnen worden? Of zijn de muren erg vies en moet je ze eerst schoon maken.

3 Heb je veel hoekjes, waar je niet met een roller makkelijk bij kan, dan heb je ook andere kwasten/rollers nodig.

4 Welke kleuren wil je en wat zijn de effecten daarvan.

De meeste gebruikte kleur is natuurlijk wit. Deze kleur geeft een rustig sfeer en kan het gevoel geven dat je kamer ruimer is. Het is belangrijk om stil te staan bij welk kleur je neemt in relatie hoe je kamer belicht is. Heb je je veel zon door de ramen? Zijn er veel lichten in de kamer en wat voor lichten zijn dat? De verschillende Kleuren die je kan gebruiken, hebben vaak de volgende gevolgen:

Zwart is een kleur die de kamer donkerder maakt. In combinatie met andere kleuren geeft zwart extra contrast. Je hele kamer zwart verven is niet aan te raden, behalve als je een foto ontwikkelkamer wilt maken

Blauw brengt meer rust en kalmte in je kamer, denk maar aan de zee. Blauw is goed te gebruiken als je een goed verlichte kamer hebt.

Geel is een warme kleur. Als je weinig licht hebt, kan dit een goede kleur zijn. Pas op maak het niet urine of nicotine geel!

Groen is de kleur van de toekomst en wordt dus vaak in vergaderzalen gebruikt. Groen is dus ook een kalme kleur.

Rood is de kleur van de liefde, maar komt voor veel mensen ook agressief over. Denk maar aan een stopsein, dit is een dwingende kleur.

Heb je deze vragen beantwoord, dan kan je de verschillende soorten verf en extra materialen kopen (zie benodigdheden) om vervolgens aan de slag te gaan

One comment on “1. Voorbereiding

  1. Reply mintgreenlover feb 20,2015 10:02 am

    leuke tips, maar niet echt waar ik naar zocht. ik dacht meer aan dingen an de kant zetten en vloer bedekken enzo.

Leave a Reply